Rok 2018 - obchody XX - lecia Polskiego Stowarzyszenia Pielęgniarek Epidemiologicznych

KLAUZULA INFORMACYJNA
dla Członków Polskiego Stowarzyszenia Pielęgniarek Epidemiologicznych

 

Szanowni Państwo
Zgodnie z  Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych – RODO) informujemy, że:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest:
    Polskie Stowarzyszenie Pielęgniarek Epidemiologicznych
    z siedzibą: 40-752 Katowice, ul. Medyków 26,
    tel: 32-2088748 , e-mail: pspe@onet.pl
    zwane dalej Administratorem lub Stowarzyszeniem
  2. Państwa dane osobowe, zawarte w Deklaracji Członkowskiej PSPE , przetwarzane są
    w celu realizacji zadań statutowych Stowarzyszenia.
  3. Państwa dane osobowe zbierane są tylko w adekwatnym i niezbędnym zakresie do celów jakim mają służyć.
  4. W związku z przetwarzaniem przez Stowarzyszenie Pani/Pana danych osobowych przysługuje Państwu prawo do:
    • dostępu do treści danych,
    • sprostowania danych,
    • usunięcia danych,
    • ograniczenia przetwarzania danych,
    • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
    • przeniesienia danych,
    • cofnięcia zgody na przetwarzanie danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj.Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. Państwa dane osobowe będą przechowywane przez Administratora w warunkach uniemożliwiających dostęp do nich innym osobom, oprócz osób upoważnionych i przeszkolonych w zakresie stosowania RODO.
  6. Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres członkostwa w Stowarzyszeniu,
    a po jego ustaniu przez okres pięciu lat, wyłącznie w celu archiwizacji.
  7. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu.
  8. Administrator danych nie będzie przekazywać Państwa danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

 

Z poważaniem
w imieniu Zarządu PSPE
dr n.med. Mirosława Malara